Tarta cu nectarine

tarta cu nectarine

Ingrediente:
– 500 gr de nectarine
Aluat:
– 300 gr de biscuiti de casa
– 200 gr unt
Crema:
– 850 ml lapte dulce
– 3 plicuri ‘Cremă pentru tarte cu fructe’ – Dr. Oetker
Sirop de agar-agar (gelatina)
– 220 ml apa
– 1/2 lingurita fara varf de agar-agar
– 1 lingura de miere

Mod de preparare:

Primul se prepara siropul de agar-agar, punand la foc 170 ml apa intr-o oala. Amestecam bine intr-un pahar 50ml apa cu mierea si agar-agar. Rasturnam continutul din pahar peste restul de apa, amestecam si il lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca 25 de minute.
Intre timp punem untul la topit intr-o cratita la foc mic. Biscuitii de casa ii macinam foarte usor cu un chopper (sau ii strivim pur si simplu cu un facalet de lemn).
Punem „faina de biscuiti” obtinuta intr-un bol peste care adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza.
Tapetam o tava rotunda cu fund detasabil (de 26 cm) cu aluatul de biscuite obtinut, cu fundul unui pahar si avem grija ca marginile tartei sa fie mai inalta decat restul.
Intr-un blender adaugam laptele si continutul a 3 plicuri ‘Cremă pentru tarte cu fructe’ – Dr. Oetker si lasam compozitia sa se amestece 40 de secunde la nivelul 1.
Intindem bine crema obtinuta peste tarta de biscuite, cu o spatula de lemn.
Nectarinele le spalam bine si le taiem feliute, acoperind partea superioara a tartei. Peste nectarine adaugam cu lingura siropul de agar-agar obtinut, pana acoperim toate nectarinele (pentru a nu se oxida).
Tarta obtinuta se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la frigider 2 ore si jumatate.

Pofta buna!

Lasă un răspuns