Ciorba de pui cu legume si smantana

Ciroba de pui cu legume si smantana

Ingrediente:
– 500 gr pulpe dezosate
– 2 cartofi medii
– 1 ceapa mica
– 1 morcov
– 1 ardei capia (sau rosu)
– jumatate dovlecel mediu
– 2 rosii mici
– fidea
– 1 cub Maggi Gaina
– 1 smanatana 200gr
– 1 ou gaina
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui
– 1 lamaie medie
– piper
– sare
– patrunjel


Mod de preparare:
Carnea de pui se spala bine, se scoate pielita daca exista si se taie in bucatele mici.
Intr-o oala se pun exact 2 litri de apa (pentru 6 portii mari) apoi se pune carnea la fiert. Se da la foc mare iar cand incepe sa fiarba se da focul mediu si se aduna spuma ori de cate ori este nevoie.
Intre timp spalam legumele si le taiem cubulete mici: cartofii, morocvul, ardeiul capia, dovlecelul si le punem intr-un bol.
Dupa ce apa incepe sa clocoteasca se aduna spuma o ultima oara, se adauga legumele taiate mai sus si amestecam.
Separat se taie ceapa juliene mici iar rosiile se decijesc si se taie in cuburi mici. Intr-o tigaie calim cu putin unt ceapa si rosiile (maxim 1 minut – fara sa ardem). Adaugam continutul din tigaie in oala cu ciorba, un cub Maggi Gaina (faramitat bine) plus cele 3 linguri de ulei si amestecam usor. Lasam 15 minute la foc mediu cu capacul pus.
Verificam daca legumele s-au fiert si adaugam 1 „cuib” si jumatate de fidea. Stoarcem jumatate de lamaie (aveti grija sa stoarceti fara samburi) si adaugati peste ciorba. Puneti din nou capacul si mai lasati 6-7 minute.
Potriviti cu sare si piper dupa gust. Adaugati si un ou crud in ciroba si mestecati oul in ciorba, mai lasati 1 minut si inchideti focul.
La final peste ciorba adaugati cele 200gr de smantana si putin patrunjel taiat (sau uscat la plic) amestecand usor pana smantana se omogenizeaza cu ciroba.

Lasă un răspuns